V cene kupónu za 14,99 € je zahrnuté:
- Sushi Maki set (24 kúskov):
- čerstvé kúsky Maki Sake/Losos 6 ks
- Salmon Spice Special/Lososová Spice rolka 8 ks
- California v Tempure/California vyprážaná v Tempura cestíčku 10 ks
- zázvor a wasabi
Akiko - Sushi bar & restaurant neposkytuje donášku. Možnosť nechať si jedlo zabaliť a vziať so sebou za doplatok 1 € (v cene balenie, paličky).
Akiko - Sushi bar & restaurant
Vychutnajte si japonskú atmosféru v oáze zelene a vody, v atmosfére pokoja a typickej japonskej pokory. Akiko v japončine znamená aj Dieťa jesene a taktiež znamená aj jednoduchý jasný cieľ. Dlhoročné skúsenosti v najlepších bratislavských sushibaroch predurčujú dokázať profesionálne, priateľsky a najmä so srdiečkom vytvoriť v príjemnom prostredí pre vás oázu pokoja.
3D prehliadku reštaurácie si môžete pozrieť na web stránke.
História sushi
Čo je v súčastnosti slávna japonská kulinárska pochúťka, bol na začiatku vynález z omnoho pratického hľadiska. Obyvatelia juhovýchodnej Ázie začali v 7. st. n. l. používať fermentáciu ryže ako pomôcku pri prezervácii rýb. Takto prezervovaná ryba je v Japonsku známa už 1300 rokov a nazýva sa Nare-Sushi. Tento proces, ale vyžadoval 2 mesiace až 1 rok, kým sa ryba dala konzumovať. Preto v 17. st. n. l. japonec Matsumoto Yoshiichi z Eda (dnešné Tokyo) pozmenil recept a pridal k suši ocot. Ten skrátil dobu prípravy a taktiež dodal príjemnú kyslosť. Ďalšia zmena prišla v roku 1820, keď Hanaya Yohei z Eda začal predávať kúsky čerstvej surovej ryby spolu s octovou ryžou priamo z pouličného stánku. Táto forma sushi, akú poznáme dodnes a ktorá prvýkrát obsahovala surovú rybu, si získala veľkú obľubu pre jej rýchlu prípravu a čerstvosť. Malé kúsky ľudia jedli rukami alebo bambusovými paličkami priamo na ulici alebo v divadle.