Mladá zelená pšenica Naturya pochádza z ekologickej farmy v Severnej Číne, ktorá je pravidelne kontrolovaná medzinárodne uznávanými certifikačnými orgánmi za účelom plnenia prísnych noriem Bio organickej kvality. Patrí medzi zelené potraviny, ktoré majú veľmi široký pozitívny dopad na naše zdravie. Mladá pšenica sa nutričnými vlastnosťami podobá mladému zelenému jačmeňu, ale má o niečo sladšiu chuť. Spracovaná na veľmi jemný zelený prášok je určená k príprave sviežeho zeleného nápoja, ktorý je veľmi ľahko a rýchlo vstrebateľný do organizmu.
Naša organická mladá zelená pšenica Naturya má certifikát spoločnosti Soil Association, ktorá je jedna z mála ekologických certifikačných spoločností vo Veľkej Británii. Táto certifikácia sa riadi anglickým ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka - DEFRA. Významnou úlohou ekologickej certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky potraviny predávané ako ekologické spĺňali prísne ekologické parametre.
CHLOROFYL A ANTIOXIDAČNÁ OCHRANA
Má dezinfekčné a detoxikačné účinky, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, čistí pečeň, zlepšuje hladinu cukru v krvi, bráni zápalom a urýchľuje hojenie rán. Najzaujímavejšia je podobnosť molekuly chlorofylu s molekulou hemoglobínu krvného farbiva. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Chlorofyl a betakarotén sú skvelým antioxidantom chrániacim telo pred degeneratívnymi procesmi.
VLÁKNINA
Odvádza z tela toxické a odpadové látky. Zmäkčuje stolicu, udržiava obsah čriev v pohybe, čo vedie k prevencii zápchy a rakoviny hrubého čreva. Vyprázdňovanie sa upravuje už po prvých dávkach.
ENZÝMY
V mladej pšenici sa nachádza veľké množstvo živých enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Medzi najdôležitejšie patrí SOD-superoxid dismutáza, tiež nazývaný ako Anti-Aging enzým. Ďalej sú to kataláza, cytochróm oxidáza, peroxidáza, acidická fosfatáza, atď. Enzýmy sú nevyhnutné pre tisíce chemických reakcií, ktoré sa odohrávajú v ľudskom tele, vrátane výroby energie na bunkovej úrovni, uľahčenie trávenia, vstrebávanie živín.
ZÁSADOTVORNOSŤ
Významný je zásadotvorný efekt mladej pšenice na ľudský organizmus, čím zabraňuje prekysleniu organizmu. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu. Ak je pH v tele nevyvážené, prichádzajú zdravotné problémy, vrátane alergií, rakoviny, tráviacich ťažkostí, srdcovo-cievnych ochorení, problémy s hmotnosťou a mnoho ďalších.
VITAMÍNY A MINERÁLY
Z vitamínov je mladá pšenica bohatá na beta-karotén (provitamín A), komplex vitamínov B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12), vitamín C, E, K a zeaxantín (karotenoid so silným antioxidačným účinkom).
DETOXIKÁCIA
Pomocou pôsobenia enzýmov, chlorofylu a iných rastlinných zložiek mladá pšenica pomáha nášmu imunitnému systému vylúčiť z tela väčšinu toxických látok a prispieť tak k detoxikácii organizmu. Detoxikácia organizmu je v podstate nikdy nekončiaci proces. Môžme ju robiť prakticky v každom veku, či už u malých detí alebo u ľudí v pokročilom veku. Vnútorné prostredie organizmu závisí predovšetkým od množstva a kvality potravín, ktoré prijímame a tiež podľa toho, ako a čo jeme. Toxíny, ktoré sa detoxikáciou z organizmu vylučujú sú ťažké kovy (ortuť, olovo, cín, hliník, nikel atď), konzervačné látky, antibiotiká, lieky, drogy, pesticídy, plesne, baktérie a vírusy.