Náš Zelený mladý jačmeň pochádza z ekologickej farmy v Canterbury na Novom Zélande. Celý výrobný proces je certifikovaný a je navrhnutý tak, aby zostali zachované vysoko kvalitné nutričné hodnoty. Zelený jačmeň je spracovaný do extrémne jemného prášku určeného k príprave sviežeho zeleného nápoja, ktorý je veľmi ľahko a rýchlo vstrebateľný do organizmu. Obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov, enzýmov a je zdrojom životodarného chlorofylu a vlákniny. V starej Číne považovali jačmeň za symbol mužskej potencie a patril medzi 5 posvätných rastlín, ktoré symbolicky zasieval sám cisár. Patrí medzi zelené potraviny, ktoré majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Len jedna lyžička nutrične zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny, napr. výživovej hodnote 2 hlávok brokolice.
Náš organický Zelený mladý jačmeň Green Origins má certifikát spoločnosti Soil Association, ktorá je jedna z mála ekologických certifikačných spoločností vo Veľkej Británii. Táto certifikácia sa riadi anglickým ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka - DEFRA. Významnou úlohou ekologickej certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky potraviny predávané ako ekologické spĺňali prísne ekologické parametre. Tento ekologický audit zahŕňa celý dodávateľský reťazec, od pestovania, spracovania až po export a balenie. Soil Association certifikácia, ktorej logom je označený aj Green Origins Zelený mladý jačmeň je zárukou, že našim zákazníkom sa dostáva skutočný ekologický produkt. Všetky ekologicky certifikované výrobky musia mať na svojom obale certifikačný kód. Vo Veľkej Británii majú takto certifikované potraviny formát GB-ORG-XX, kde XX označuje subjekt, ktorý certifikát vydal. Ak tento kód nie je k dispozícii na obale, tak sa nejedná o ekologický produkt. Soil Association certifikačný kód pre naše produkty Green Origins je GB-ORG-05 a je umiestnený na zadnom obale v pravom dolnom rohu.
- zlepšenie krvného obrazu – obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej, kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané,
- tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení,
- spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou,
- znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky
- problémy s trávením - chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev, draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie,
- pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu,
- účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie
- páchnuci dych a hemoroidy
- prevencia proti ukladaniu cholesterolu
- problémy so srdcom, krvným obehom a cievami
- bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie
- kĺbové ochorenia
- cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi,
- vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu.