Ručne zbieraný zelený čaj
Zelený čaj obsahuje veľké množstvo antioxidantov. Ďalším odhaleným tajomstvom úspechu tohto zázračného nápoja je spôsob spracovania čajových lístkov. Lístky zeleného čaju pochádzajú z rastliny Camellia sinesiss a ako jediné čajové lístky sa nespracuvávajú fermentáciou, ale parou. Preto si zachovajú bohaté množstvo zdraviu prospešných látok a pomáhajú skvalitňovať ľudský život.
Zelený čaj je vhodné piť pri vysokom cholesterole, vysokom krvnom tlaku, reume či srdcovo-cievnych chorobách. Japonské štúdie potvrdili, že pitie zeleného čaju znižuje riziko vzniku rakoviny takmer o polovicu, najmä pokiaľ ide o rakovinu prsníka, hrdla, čriev, pankreasu či pečene. Výskumy ukázali tiež to, že zelený čaj má pozitívne účinky v boji proti zubnému kazu, lebo sa významným spôsobom podieľa na ničení baktérií v ústnej dutine. Vynikajúce účinky má aj jeho vplyv na ľudskú kožu. Pitie zeleného čaju znižuje riziko vzniku rakoviny kože a je prospešné aj pri liečení kožných chorôb, zápalov či iných civilizačných ochorení.
Odborníci na výživu, ako aj lekári odporúčajú každodenné pitie zeleného čaju, najlepšie 4 - 5 šálok denne. Aby mal zelený čaj aj svoj pozitívny účinok, je potrebné piť ho pravidelne.
BIO Zelená káva
Zelená káva sa stala predmetom mnohých vedeckých výskumov posledných rokov. Výsledky rôznych testov poukazujú nielen na jej antioxidačné účinky, avšak tento druh kávy v súčasnosti patrí tiež medzi najvyhľadávanejšie prostriedky na podporu chudnutia.
Odporúčame produkt piť s čajom a používať s french press.
Recept na zelenú kávu
Ingrediencie (1 osoba):
• 10 gramov mletej zelenej kávy
• 150 ml vriacej vody (cca 90 ° C)
• Cukor, med, či sladidlá podľa potreby (avšak pre lepší účinok neodporúčame)
Príprava:
1. Nasypte cca 10 g mletej kávy do french press, prípadne do pohára
2. French press, či pohár s kávou naplňte horúcou vodou o cca 90 ° C
3. Počkajte 10 minút
4. Váš nápoj zelenej kávy je pripravený a prajeme dobrú chuť!